Pavārs

Darba saturs:

Pavārs vada ēdināšanas uzņēmumu ražošanas un apkalpošanas procesus, gatavo un noformē dažādus ēdienus, apkalpo viesus, sastāda ēdienkarti un aprēķina izmaksas.

Darba iespējas:

Pavārs strādā viesmīlības nozares uzņēmumos, kas nodarbojas ar ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu ( restorānos, picērijās un kafejnīcās u. c.).

Mācību procesa laikā audzēkņiem ir iespēja radoši izpausties veidojot tematiskos galdu klājumus, piedaloties banketu apkalpošanā, izstādēs, konkursos un pilsētas pasākumos.

Mācību procesā tiek apgūtas jaunākās tendences ēdienu gatavošanā un viesu apkalpošanā, iepazīts jaunākais aprīkojums un uzņēmumu iekārtojums, izanalizētas higiēnas prasības un apgūti veselīga uztura pamatprincipi.

Izglītības programmas ietvaros tiek apgūti profesionālo kompetenču moduļi:

  • Ēdināšanas uzņēmuma darbības pamatprincipi
  • Paškontroles sistēma ēdināšanas uzņēmumā
  • Lietišķās saskarsmes pamatprincipi
  • Ražošanas darba organizācija
  • Pārtikas produktu un izejvielu pirmapstrāde
  • Produktu un izstrādājumu uzglabāšana
  • Tehnoloģiskās un uzskaites dokumentācijas izveide
  • Profesionālā saziņa svešvalodās
  • Ēdienu gatavošanas tehnoloģija
  • Ēdienkartes izveide
  • Latviešu nacionālā un mūsdienu virtuve
  • Bāra uzkodu un sagatavju gatavošana
  • Maizes gatavošanas un cepšanas pamati
  • Pavāra prakse

mūžizglītības kompetenču moduļi:

  • Sabiedrības un cilvēka drošība
  • Sociālās un pilsoniskās prasmes
  • Iniciatīva un uzņēmējdarbība
  • Valodas, kultūras izpratne un izpausmes
  • Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas
  • Zaļās prasmes