Ēdināšanas pakalpojumu speciālists

Darba saturs:

Ēdināšanas pakalpojumu speciālists vada ēdināšanas uzņēmumu ražošanas un apkalpošanas procesus, gatavo un noformē dažādus ēdienus, apkalpo viesus, sastāda ēdienkarti un aprēķina izmaksas.

Darba iespējas:

Ēdināšanas pakalpojumu speciālists strādā viesmīlības nozares uzņēmumos, kas nodarbojas ar ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu ( restorānos, picērijās un kafejnīcās u. c.).

Mācību procesa laikā audzēkņiem ir iespēja radoši izpausties veidojot tematiskos galdu klājumus, piedaloties banketu apkalpošanā, izstādēs, konkursos un pilsētas pasākumos.

Mācību procesā tiek apgūtas jaunākās tendences ēdienu gatavošanā un viesu apkalpošanā, iepazīts jaunākais aprīkojums un uzņēmumu iekārtojums, izanalizētas higiēnas prasības un apgūti veselīga uztura pamatprincipi.

Izglītības programmas ietvaros tiek apgūti sekojoši profesionālie mācību priekšmeti:

  • Darba aizsardzība un darba tiesiskās attiecības
  • Ēdienu gatavošanas tehnoloģija
  • Pārtikas produktu zinības
  • Viesu apkalpošanas organizācija
  • Profesionālā svešvaloda
  • Viesmīlības pamati
  • Speciālā zīmēšana
  • Tirdzniecības un uzskaites iekārtas un sistēmas
  • Ēdināšanas uzņēmumu aprīkojums
  • Uztura fizioloģija, sanitārija un higiēna
  • Uzņēmējdarbība ēdināšanas uzņēmumā
  • Konditorejas izstrādājumu gatavošanas tehnoloģija
  • Ēdināšanas uzņēmumu darba organizācija
  • Profesionālā saskarsme
  • Runas un kustību kultūra
  • Uzskaite un kalkulācija
  • Vides mācība un vides aizsardzība